DW TAK & BYgg

VINDSINREDNING

Vi har byggt om över hundra vindar och inrett dom både till boyta och förråd. Så om ni har en ide om att fixa ett gästrum eller behöver mer plats för torr och trygg förvaring så är det också ett tillfälle att tilläggsisolera och därmed kunna sänka era uppvärmningskostnader med upp till 25%.

När det kommer till isolering så finns det många alternativ beroende på budget och funktion. Mot taket isolerar man oftast med glasull eller stenull men för den klimatsmarta så har även mineralull som är gjort på återvunnet material. ISOVER är en väl etablerad tillverkare av glasull såväl som mineralull som finns i många utföranden. Det är ett relativt billigt material och smidigt att jobba med, nackdelen är då att den inte erbjuder nivå av samma brandsäkerhet varav mineralull har den lägsta. Stenull är å andra sidan både väldigt brandsäkert och fantastiskt på att absorbera ljud men är dyrare och tyngre vilket man får ta med i beräkningarna.

Vi samarbetar med Rockwool som vänt tyngden till sin fördel med att erbjuda förstärkta varianter vilka har bärande egenskaper.

När det kommer till övrig isolering finns det även här en mängd olika alternativ beroende på vad utrymmet ska användas till.

PIR, glas och stenull kan användas men också cellplast eller sk Jackofoam som finns i olika densiteter och former.

Räcker tunna väggar som bara avskiljare eller vill ni ha något som stänger ute ljudet av snarkningar från den där släktingen som envisas att hälsa på?

Behövs ett vindsfönster eller varför inte en fransk balkong?

När det kommer till denna delen rekommenderar vi främst produkter från VELUX. Dom är inte billigast men deras produkter är av utmärkt kvalitet och isolerar bättre än dom flesta andra på marknaden och därmed bra för miljön och plånboken i längden. Det skulle ju vara synd att isolera vinden bara för att all värme ska fly genom fönstret, dessutom lämnar dom alltid 10-års garanti på alla sina fönster.

Men det finns så klart billigare alternativ, dock så måste dom numera alltid vara CE-märkta för att vara godkända inom EU.

En CE-märkning innebär enkelt att dom är genomtrampningsskyddade.

Sen var det roliga kvar, färg.

Vi jobbar mest med Nordsjö helt enkelt för att dom håller länge och har ett brett utbud.

Ring eller maila och berätta vad ni hade tänkt att göra på vinden så kan ni få prata med vår mycket kunniga ingenjör och tillsammans planera er inredning.

Du är i trygga händer

CERTIFIKAT

Vi har certifikat för heta arbeten. Alla våra heta arbeten utförs med brandsläckare samt brandfiltar på plats. Vi har även certifikat för asbest och eternit.

FÖRSÄKRINGAR

Vi har omfattande ansvars- samt olycksfallsförsäkringar som täcker upp till 10 miljoner kronor via Varda.


GARANTIER

Vi lämnar stolt 20 års garanti på utfört arbete och handlar endast material av de ledande aktörerna på markaden med de längsta tillhörande materialgarantierna.

VÅRA SAMARBETSPARTNERS

Lindab är en internationell koncern som utvecklar, tillverkar, marknadsför samt distribuerar produkter och systemlösningar för byggbranschen inom bygg- och ventilationssektorn.
Ramirent är en ledande leverantör av uthyrningslösningar som kombinerar de bästa maskinerna med service och kunskap
ledande takentreprenadföretaget i Sverige. Vårt arbetsområde är Södra Sverige.
Benders idag arbetar inom flera skilda affärsområden och är en av de marknadsledande producenterna av betong- och naturstensprodukter i Norden.
SUEZ gör det möjligt för sina kunder att ge tillgång till vatten- och avfallstjänster, med motståndskraftiga och innovativa lösningar.
Lantz Bygg AB utfört det mesta inom byggentreprenader. De senaste tio åren har vi uteslutande köpt råvindar och färdigställt ett stort antal vindslägenheter i egen regi.

Våra områden

Hos oss på DW TAK OCH BYGG är du i trygga händer. Vi sätter alltid kvalitet, kundnöjdhet och kostnadseffektivitet i fokus.

Följ oss

© Alla rättigheter förbehållna - DW TAK & BYGG 2024