HUVUDYHETER

Vårt mål är att du ska känna dig trygg.

Varför välja DW TAK & BYGG AB som er leverantör?

Vi på DW TAK & BYGG AB strävar alltid efter att erbjuda våra kunder den bästa möjliga servicen och kvaliteten. Här är några skäl till varför ni bör välja oss för era tak- och byggbehov:

1. Tydlig offert:

Vi förstår vikten av att ha en klar och tydlig översikt över kostnaderna för ert projekt. Därför erbjuder vi en transparent och detaljerad offert som täcker alla aspekter av arbetet. Ni kan vara säkra på att det inte kommer att finnas några överraskningar när det gäller priset.

2. Längsta marknadens garantier:

Vi är stolta över att kunna erbjuda marknadens längsta garantier på våra produkter och tjänster. Detta ger er trygghet och försäkrar er om att ni får högkvalitativa resultat som varar över tid.

3. Utbildade takläggare:

Vårt team består av välutbildade och erfarna takläggare som har expertis inom sitt område. Ni kan lita på att ert projekt hanteras av professionella som har kunskapen och färdigheterna för att leverera enastående resultat.

4. Helhet:

Vi erbjuder en helhetslösning för era tak- och byggbehov. Oavsett om det handlar om takomläggning, reparationer eller andra byggprojekt så kan ni vända er till oss för att få en komplett och skräddarsydd lösning som passar era behov och önskemål.

5. Kundnöjdhet:

Vår absoluta prioritet är att våra kunder ska njuta av sina projekt och ha en positiv upplevelse med oss. Vi strävar efter att överträffa era förväntningar och arbetar hårt för att säkerställa att ni är helt nöjda med resultatet.

6. Inga dolda kostnader:

Vi förstår vikten av transparens i alla våra affärer. Därför kan ni lita på att det inte kommer att finnas några dolda kostnader när ni väljer oss som er leverantör. Vi strävar efter att ge er tydliga och konkreta priser från början till slut.

7. Gratis hembesök av utbildad och erfaren besiktningsman:

När ni kontaktar oss för era tak- och byggbehov kommer ni inte att mötas av en säljare som bara är ute efter att göra en försäljning. Istället kommer ni att få ett gratis hembesök av en utbildad och erfaren besiktningsman. Vi prioriterar att erbjuda er professionell rådgivning och expertis för att säkerställa att era behov tillgodoses på bästa möjliga sätt.

8. Åtgärdsprogram för framtiden:

Vi förstår att takomläggning inte alltid är den bästa lösningen för alla våra kunder. Därför erbjuder vi även möjligheten till att utarbeta ett åtgärdsprogram för framtiden om det visar sig att takomläggning inte är nödvändigt för tillfället. På så sätt kan ni känna er trygga med att vi tar ett långsiktigt perspektiv på ert projekt och erbjuder skräddarsydda lösningar som passar era behov.

Sammanfattningsvis, när ni väljer DW TAK & BYGG AB som er leverantör kan ni vara säkra på att ni får en pålitlig och professionell partner som sätter era behov i första hand. Vi ser fram emot att få hjälpa er med era tak- och byggprojekt och att skapa långsiktiga och framgångsrika samarbeten.

Rätt pris

När det handlar om att välja ett företag för takrenovering eller takbyte är det viktigt att vara medveten om de vanliga knepen som vissa företag använder för att locka kunder med lockande priser. Tyvärr finns det de som försöker lura konsumenter genom att manipulera kostnader och undvika sina lagstadgade skyldigheter.


En av de vanligaste taktikerna är att räkna materialet till ett mycket billigare pris och sedan höja arbetskostnaderna.

De kan göra detta genom att dra nytta av incitament från skatteverket, vilket inte bara strider mot lagen utan också snedvrider konkurrensen i branschen.


En annan taktik är att inte inkludera alla nödvändiga kostnader i offerten. Under pågående arbete kan det tillkomma oväntade kostnader som inte har specificerats från början, vilket kan leda till en betydande ökning av totalkostnaden.


Vissa företag kan också skära ner på säkerhetsåtgärderna, som fallskydd och ställningar enligt Arbetsmiljöverkets krav, för att sänka sina kostnader och öka sina vinster. Detta inte bara utsätter arbetarna för fara utan kan också resultera i sanktioner från Arbetsmiljöverket och böter för företaget.


Ytterligare ett trick är att inkludera återmontering av betongpannor, även på äldre tak där det inte är den bästa eller mest hållbara lösningen. Detta kan leda till framtida problem och ökade kostnader för konsumenten.


Det är alltid viktigt att taket läggs om på ett korrekt sätt och utan genvägar, såsom att montera diffusionöppen underlagsduk på den gamla tjärpappen. Att följa de rekommenderade metoderna och använda högkvalitativa material är avgörande för ett hållbart och säkert tak.


För att skydda sig mot oärliga företag ska konsumenter alltid begära ett tydligt hantverkarformulär som beskriver alla detaljer kring arbetet, inklusive kostnader, material och tidslinjer.


Ett väldefinierat avtal ger en tydlig vägledning och skyddar konsumenten från eventuella oenigheter eller tvister längs vägen.

Att välja den billigaste offerten kan verka som ett bra sätt att spara pengar i början, men det kan faktiskt bli dyrare i längden om man inte tar hänsyn till kvaliteten på arbete och material, dolda kostnader och tillgänglig kundsupport och garanti. Det är viktigt att noga överväga alla dessa faktorer och välja en entreprenör som erbjuder bästa möjliga värde för pengarna, även om det kanske inte är det billigaste alternativet.

Inte alla tak behöver bytas.

När problem med ditt tak uppstår kan det vara frestande att anta att en komplett takbyte är den enda lösningen.


Men det är inte alltid fallet. Ibland kan mindre reparationer eller underhållsarbete vara tillräckligt för att återställa takets funktion och förlänga dess livslängd.

 

Våra erfarna takexperter är specialiserade på att identifiera och åtgärda takproblem på ett kostnadseffektivt sätt. Genom en noggrann takbesiktning kan vi bedöma omfattningen av eventuella skador och ge dig råd om bästa möjliga åtgärd för att återställa ditt taks tillstånd.


Vi strävar alltid efter att hitta den mest hållbara och ekonomiska lösningen för våra kunder. Ibland kan mindre reparationer eller förstärkningar vara tillräckliga för att förlänga takets livslängd och undvika behovet av ett fullständigt takbyte.


Så innan du tar beslutet att byta tak, kontakta oss för en professionell takbesiktning och rådgivning. Vi är här för att hjälpa dig att ta det bästa beslutet för ditt tak och din plånbok.


Kontakta oss idag för mer information eller för att boka en takbesiktning

Var försiktig med att montera solceller på gamla tak

Att överväga installation av solceller på ditt tak är ett klokt steg mot hållbarhet och energieffektivitet.

Men när det gäller äldre tak måste man vara extra försiktig med att montera solceller utan att först utföra en noggrann bedömning av takets skick.

Äldre tak kan kräva reparationer eller till och med en fullständig utbyte, vilket kan leda till onödiga kostnader för demontering och återmontering av solceller. Det är därför alltid bättre att först se till att taket och dess underlag är i bra skick innan man beställer solceller.


För att understryka vikten av detta, är det värt att notera att i våra erfarenheter kräver 2 av 10 projekt nedmontering och återmontering av solcellsanläggningen, vilken kan vara monterad mindre än 5 år sedan.

Detta inträffar ofta när takets skick inte har bedömts ordentligt i förväg.

Kostnaderna för sådana åtgärder kan snabbt stiga till flera hundra tusen kronor, vilket kan undvikas genom en noggrann förbedömning av taket och dess skick innan solceller installeras.


Innan du bestämmer dig för att installera solceller på ditt tak, se till att genomföra en noggrann takbesiktning för att bedöma takets lämplighet och eventuella åtgärder som behövs. Ibland kan det vara mer fördelaktigt att först investera i ett nytt tak innan solcellerna installeras för att säkerställa hållbarhet och långsiktig prestanda.


Att ta hänsyn till dessa faktorer kan hjälpa dig att undvika potentiella kostnader och säkerställa att din solcellsanläggning fungerar effektivt och säkert under lång tid framöver.

Undvik mellanhänder och säkra garantier genom att skriva på offerten direkt med takläggaren

När det gäller att välja ett takföretag är det viktigt att undvika mellanhänder för att säkerställa att garantier och avtal är tydliga och gäller direkt mellan dig och takläggaren. 

Genom att skriva på offerten direkt med takläggaren kan du ha förtroende för att allt är transparent och att du har en enda ansvarig part att vända dig till vid behov.

 

Att använda sig av mellanhänder kan innebära en risk för att garantier och avtal blir förvrängda eller missförstådda, vilket kan leda till komplikationer om det uppstår problem med arbetet i framtiden. Genom att arbeta direkt med takläggaren kan du säkerställa att alla detaljer och förväntningar är klara och att du har en och samma företag att hantera under hela processen.


På så sätt blir det enklare att kommunicera och lösa eventuella frågor eller problem som kan uppstå längs vägen. Dessutom kan du vara trygg i att garantier och avtal gäller enligt de villkor som överenskommits direkt med takläggaren.

Vi strävar alltid efter att bygga förtroendefulla relationer med våra kunder och att leverera högkvalitativa taklösningar med tydliga garantier och avtal.


Kontakta oss idag för att lära dig mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig med ditt takprojekt. Vi är här för att göra din takrenovering eller takbyte till en trygg och problemfri upplevelse.

VÅRA SAMARBETSPARTNERS

Lindab är en internationell koncern som utvecklar, tillverkar, marknadsför samt distribuerar produkter och systemlösningar för byggbranschen inom bygg- och ventilationssektorn.
Ramirent är en ledande leverantör av uthyrningslösningar som kombinerar de bästa maskinerna med service och kunskap
ledande takentreprenadföretaget i Sverige. Vårt arbetsområde är Södra Sverige.
Benders idag arbetar inom flera skilda affärsområden och är en av de marknadsledande producenterna av betong- och naturstensprodukter i Norden.
SUEZ gör det möjligt för sina kunder att ge tillgång till vatten- och avfallstjänster, med motståndskraftiga och innovativa lösningar.
Lantz Bygg AB utfört det mesta inom byggentreprenader. De senaste tio åren har vi uteslutande köpt råvindar och färdigställt ett stort antal vindslägenheter i egen regi.

Våra områden