DW TAK & BYgg

RESTAURERING AV GAMLA VILLOR

Restaurering av gamla villor är en unik och givande process som syftar till att återställa och bevara historiska eller kulturellt värdefulla bostadshus. Genom restaureringen strävar man efter att återskapa husets ursprungliga charm, arkitektoniska detaljer och autenticitet, samtidigt som man införlivar moderna bekvämligheter och uppfyller dagens byggstandarder.


När det gäller restaurering av gamla villor finns det flera viktiga aspekter att överväga:


1. Historisk forskning: Innan restaureringen påbörjas är det viktigt att genomföra noggrann historisk forskning om villan. Detta inkluderar att undersöka arkitektoniska stilar, tidigare ägarhistorik och eventuella historiska dokument eller fotografier som kan ge insikt i husets ursprungliga utseende och struktur.


2. Bevarandeplanering: En bevarandeplan bör utarbetas för att fastställa vilka delar av villan som ska bevaras, återskapas eller ersättas. Det kan vara nödvändigt att bevara och renovera befintliga arkitektoniska detaljer, som snickerier, tak, fönster eller fasader, för att behålla husets historiska karaktär.


3. Materialval: Vid restaureringen av en gammal villa är det viktigt att använda lämpliga material för att matcha det ursprungliga utseendet och samtidigt uppfylla dagens krav på hållbarhet och prestanda. Det kan kräva specialbeställda eller traditionella material och tekniker för att återskapa autentiska ytskikt och strukturer.


4. Renovering och reparation: Under restaureringsprocessen kan det vara nödvändigt att genomföra omfattande reparationer och renoveringar för att återställa villan till sitt ursprungliga skick. Det kan inkludera att byta ut skadade eller förfallna träelement, reparera tak eller fasader, och återställa interiöra detaljer som golv, trappor och snickerier.


5. Modernisering och uppdatering: Samtidigt som man bevarar och restaurerar husets historiska karaktär kan det vara önskvärt att införliva moderna bekvämligheter och uppdatera installationer, som VVS, el och isolering. Detta gör huset mer beboeligt och energieffektivt utan att kompromissa med dess autenticitet.


6. Kvalitetskontroll och övervakning: Under hela restaureringsprocessen är det viktigt att ha en noggrann kvalitetskontroll och övervakning för att säkerställa att arbetet utförs enligt de fastställda riktlinjerna och höga standarder. Det kan innebära att arbeta tätt tillsammans med kvalificerade hantverkare och experter inom historisk restaurering.


Restaurering av gamla villor är en respektfull och tidskrävande process som kräver expertis och noggrannhet.

 Genom att återställa och bevara dessa historiska byggnader kan vi hedra vår kulturarv och samtidigt skapa unika och älskade hem för framtida generationer att njuta av.

Du är i trygga händer

CERTIFIKAT

Vi har certifikat för heta arbeten. Alla våra heta arbeten utförs med brandsläckare samt brandfiltar på plats. Vi har även certifikat för asbest och eternit.

FÖRSÄKRINGAR

Vi har omfattande ansvars- samt olycksfallsförsäkringar som täcker upp till 10 miljoner kronor via Varda.


GARANTIER

Vi lämnar stolt 20 års garanti på utfört arbete och handlar endast material av de ledande aktörerna på markaden med de längsta tillhörande materialgarantierna.

VÅRA SAMARBETSPARTNERS

Lindab är en internationell koncern som utvecklar, tillverkar, marknadsför samt distribuerar produkter och systemlösningar för byggbranschen inom bygg- och ventilationssektorn.
Ramirent är en ledande leverantör av uthyrningslösningar som kombinerar de bästa maskinerna med service och kunskap
ledande takentreprenadföretaget i Sverige. Vårt arbetsområde är Södra Sverige.
Benders idag arbetar inom flera skilda affärsområden och är en av de marknadsledande producenterna av betong- och naturstensprodukter i Norden.
SUEZ gör det möjligt för sina kunder att ge tillgång till vatten- och avfallstjänster, med motståndskraftiga och innovativa lösningar.
Lantz Bygg AB utfört det mesta inom byggentreprenader. De senaste tio åren har vi uteslutande köpt råvindar och färdigställt ett stort antal vindslägenheter i egen regi.

Våra områden

Hos oss på DW TAK OCH BYGG är du i trygga händer. Vi sätter alltid kvalitet, kundnöjdhet och kostnadseffektivitet i fokus.

Följ oss

© Alla rättigheter förbehållna - DW TAK & BYGG 2024