PALEMA EXKLUSIV CARISMA MINISTER ZANDA PROTECTO ZANDA ARKTIS JÖNÅKER POLARR

Här kan du läsa mer om de olika typer av takpannorna.

PALEMA 2-KUPIG

Bender Palema är en tvåkupig takpanna med klassiskt utseende som passar alla tak. Den tvåkupiga takpannan är den mest sålda pannan i Sverige sedan 60-talet. Benders Palema är det mest lättlagda taket för dig!

ZANDA PROTECTOR

Zanda Protector har den klassiska, vackra dubbel-S profilen med djupfärg i tre olika kulörer och den unika Protector behandlingen somskyddar från beväxning och UV-strålning.

ZANDA PROTECTOR

En klassisk betongpanna i rena, klara färger och med en glansig yta.Jönåker Protector har en unik ytbehandling som gör att taket ser nytt utlängre och att färgen håller upp till 30% längre än på betongpannor medvanlig ytbehandling. Jönåker Protectors hårda yta gör taket mindrekänsligt för smuts. Pannan är genomfärgad och levereras i 4-pack förlätt hantering

TURMALIN

Turmalin är ett falsat och modernt taktegel som är enkelt att lägga. Detfinns i många olika färgställningar och är med sin platta form ettutmärkt val till ett hus med modern arkitektur. Väljer du Turmalin fårditt hus ett stilrent tak med strikt, enkel och elegant karaktär.Turmalin taktegel har fått sitt namn efter ädelstenen turmalin som ärallmänt känd för sitt breda färgspektrum och hårdhet.Turmalin taktegel är ett formpressat taktegel försett med en sido- ochtoppfals. När takteglet läggs ut på taket griper falsarna in i varandravilket ger ett stabilt och tätt tak. Turmalin taktegel tillverkas avMoniers systerbolag Monier GmbH i Karstädt, Tyskland.

CARISMA PLATT

Vår takpanna för modern arkitektur! Denna takpanna ger arkitekten möjligheter som inte funnits tidigare. Med Carisma skapar du ett skifferliknande tak som ligger i tiden.

MINISTER

Gillar du modern arkitektur med rena linjer är betongpannan Minster ettriktigt bra val. Den släta tåliga ytan och platta profilen ger möjlighetatt skapa ett hus med karaktär som tänjer på gränserna. Minster har ettextra skikt med pigmenterad, särskild fin betong på ovansidan ochframkanten som ger takpannan en sammetslen yta. Utanpå detta lackaspannorna med Moniers specialutvecklade Protegon-färg med storkulörfasthet och värmereflekterande egenskaper. Karaktär som tillsammansmed hög kvalitet har gjort att Minster tilldelats Red Dot Design Award,en av världens största och mest ansedda designutmärkelser.Minster är en helt plan, modern betongtakpanna. Tillverkningen sker ispeciella formar som betongblandningen valsas ut på. Dettaproduktionssätt ger en stor likformighet hos slutprodukterna. Minstertakpanna tillverkas i en av Moniers fabriker i Tyskland.

JÖNÅKER ELEGANT

En klassisk betongpanna som är lätt att lägga och finns i ett storturval av färger. Den dubbelt förstärkta ytan gör Elegant slitstark ochtaktillbehörsutbudet är omfattande. Jönåker Elegant är vår mest såldatakpanna som levereras i 4-pack för lätt hantering.

HOLLANDER V

Ett taktegel med en karaktäristisk profil, som framför allt passar påtak med lite mindre takytor eller tak med vinklar och vrår. Hollander ärfalsat och har variabelt läktavstånd, vilket gör det mycket lätt bådeatt planera för och att lägga.Hollander taktegel är ett formpressat taktegel som är försett med sido-och toppfalsar. Själva tillverkningen av Hollander falstaktegel utförs ispeciella formar som lermassan pressas ut i. Hollander falstaktegelproduceras av Moniers systerbolag KDN Teeween Dakpannen i Holland.

EXKLUSIV 1-KUPIG

Bender Exklusiv är en enkupig takpanna med högre profil och med ett mer markerat vågspel. Du får med denna panna mer liv i taket och den klassiska enkupiga profilen passar både gammalt och nytt.

EXKLUSIV 1-KUPIG

Nya Zanda Arktis innebär hållbarhet på en helt ny nivå. Monier harrevolutionerat produktionsmetoden för denna takpanna – kvartsgranulatoch färgpigment gjuts in i pannan innan den får sina två ytbehandlingar.Detta resulterar i en enorm hållbarhet på pannans yta.

VITTINGE T11

Vittinge är ett klassiskt svenskt taktegel med unik färg och ytstruktur,som ligger på många svenska hustak och produceras i Sveriges endakvarvarande taktegelbruk. Passar ypperligt för renovering ellernybyggnation i traditionell stil och är ett taktegel med mycket långlivslängd som bara blir vackrare med åren.Vittinge taktegel är lika med svensk tradition. Tvåkupigt taktegel haranvänts i Sverige sedan början av 1900-talet. De har en något grundarekupa än enkupigt Vittinge taktegel och är också något bredare vilketmedför ett lägre åtgångstal. Vittinge taktegel tillverkas och levererasfrån Monier Roofings fabrik i Vittinge.Den klassiska Vittinge-profilen är idag mer populär än någonsin. Förutomteglets naturliga egenskaper finns en mängd taktillbehör som ärframtagna för att exakt harmoniera med Vittinge-teglet och göra taket såtätt som funktionellt som möjligt. Vittinge kan hålla mer är 100 år -detär hållbarhet!

NORTEGEL

Nortegl är ett lättlagt och falsat taktegel med klassisk nordisk form.Det lite större måttet gör också att det passar på hus med storatakytor. Då det har samma läktavstånd som de flesta betongpannorna ärdet också ett perfekt taktegel för renovering av gamla betongtak.Nortegl är ett formpressat taktegel försett med falser i sida och topp.När takteglet läggs på taket, griper falsarna ini varandra vilket gerett stabilt och tätt tak, samtidigt som en god ventilation avtakkonstruktionen säkras. Nortegl falstaktegel tillverkas av Monierssysterbolag i Tyskland.

JÖNÅKER POLAR

En klassisk betongpanna med en matt och extra tålig yta som ger ettslitstarkt, vackert tak. Takpannan går i en naturlig färgskalaomsorgsfullt utvald av färgexperter. Den matta ytan och de mjukafärgerna gör Jönåker Polar till ett mycket bra val vid renovering aväldre hus. Jönåker Polar har dessutom en värmereflekterande yta som gerett behagligare inomhusklimat under sommaren. Pannan är genomfärgad ochlevereras i 4-pack för lätt hantering.

KDN VH 410

På det verkligt exklusiva taket ligger KDN, ett falsat taktegel som gerett intryck av klassisk lyx. Det är också ett säkert val, teglet harfunnits i mer än 100 år och har en mycket lång livstid. Takteglet ärlite mindre vilket ger ett tätt mönster och finns i ett stort urvalfärger.

VITTINGE E13

Det klassiska svenska takteglet som produceras i Sveriges endakvarvarande taktegelbruk. Den unika färgen och ytstrukturen känner dusäkert igen, för den ligger på de flesta tak i Sverige. Vittinge passardärför bra för renovering eller nybyggnad i traditionell stil. En pannamed mycket lång livslängd som bara blir vackrare med åren.Vittinge taktegel är lika med svensk tradition. Vittingeär ett klassiskttaktegel med unik färg och ytstruktur. Den djupa kupan ger taket ettkaraktäristiskt och kraftfullt utseende. Vittinge taktegel tillverkasoch levereras från Monier Roofings fabrik i Vittinge.Den klassiska Vittinge-profilen är idag mer populärän någonsin. Förutomteglets naturliga egenskaper finns en mängd taktillbehör som ärframtagna för att exakt harmoniera med Vittinge-teglet och göra taket såtätt som funktionellt som möjligt. Vittinge kan hålla mer är 100 år -det är hållbarhet!

Våra områden

Hos oss på DW TAK OCH BYGG är du i trygga händer. Vi sätter alltid kvalitet, kundnöjdhet och kostnadseffektivitet i fokus.

Följ oss

© Alla rättigheter förbehållna - DW TAK & BYGG 2024