DW TAK & BYgg

Stocksundsvilla anno 1912

Takläggning
STOCKSUND

RESTAURERING AV TAKET OCH VIND PÅ STOCKSUNDSVILLA

Elegant klassisk Stocksunds villa i Stocksund anno 1912 med plåtslageridetaljer i traditionellt utförande. Kund ville behålla original störlek, hustyp och känsla av huset. DW Tak utformade en detaljrik offert som kunden accepterade och vi påbörjade arbete på villan samma vecka. Vi blev utvalda att utföra den första större renovering och vi var stolta att ta oss an ansvaret. Det arbete som utfördes var en totalrenovering av villans mansard tak i traditionell still. Dessutom utförda DW Tak en ombygnation på vinden med 1/3 av boarea och 2/3 av förråd, med passande nytt badrum med marmour, ventilation på vinden, golvisolering med golvvärme, el- instalationer, störa fönster, två takfönster. Vår snickare såg till att trädetaljer matchade villans original still. En av proffesionella plåtslagare tillverkade nya plåtdetaljer som tacklucka, vindskivorbeslag, skorstensbeslag, mm. i koppar som behållar villans varma kraktär.
STOCKSUNDSVILLA ANNO 1912
Klassisk villa med högt och vackert läge i hjärtat av Stocksund, anno 1912. Villan är byggd med ett mansard, halvmåne- formade takkupor och vackra plåtslageridetaljer. För våran kund vår det viktigaste att bevara villans originala detaljer. Har är en bild på villan med första familjen som byggde huset 1912.
UNDER RENOVERING
För att få det bästa resultatet behovde vi att riva hela vinden, vindens glov, alla vägar och tak. Efter rivning isolerade vi golv och tak för att bi behola inomhus temperaturen på vinden. För taket att holla längre undvika risk för mögel och fukt installerade vi luftspaltser på taket.
SLUT RESULTAT
I slutet av projektet så fick vi allt vi sett fram emot, kundernas förväntningar uppfylldes och vi behöll känslan av det trevliga 1912. Med badrum, 1/3 boarea och vackert packade förråd i ett stängt rum och ett öppet rum fick våra kunder att njuta av sin nya vind.

VÅRA SAMARBETSPARTNERS

Lindab är en internationell koncern som utvecklar, tillverkar, marknadsför samt distribuerar produkter och systemlösningar för byggbranschen inom bygg- och ventilationssektorn.
Ramirent är en ledande leverantör av uthyrningslösningar som kombinerar de bästa maskinerna med service och kunskap
ledande takentreprenadföretaget i Sverige. Vårt arbetsområde är Södra Sverige.
Benders idag arbetar inom flera skilda affärsområden och är en av de marknadsledande producenterna av betong- och naturstensprodukter i Norden.
SUEZ gör det möjligt för sina kunder att ge tillgång till vatten- och avfallstjänster, med motståndskraftiga och innovativa lösningar.
Lantz Bygg AB utfört det mesta inom byggentreprenader. De senaste tio åren har vi uteslutande köpt råvindar och färdigställt ett stort antal vindslägenheter i egen regi.

Våra områden

Hos oss på DW TAK OCH BYGG är du i trygga händer. Vi sätter alltid kvalitet, kundnöjdhet och kostnadseffektivitet i fokus.

Följ oss

© Alla rättigheter förbehållna - DW TAK & BYGG 2024